Care este cel mai bun ulei de păr

Adevărul este că este dificil de ales un produs cosmetic care răspunde nevoilor părului şi satisface, în acelaşi timp, toate aştepările. Ne confruntăm cu aceeaşi dilemă şi atunci când selectăm un produs cosmetic pentru îngrijirea părului. Continuaţi să citiţi acest articol pentru a afla care ulei de păr este cel mai potrivit pentru părul dumneavoastră.

În primul rând, identificaţi nevoile părului dumneavoastră cu exactitate. Aflaţi tipul de porozitate a părului, cu alte cuvinte, cât de ridicate sunt cuticulele. De fapt, aceasta este caracteristica care determină ce ulei de păr trebuie selectat. În plus, este necesar să determinaţi nevoile părului dumneavoastră – părul dumneavoastră are nevoie de hidratare, fineţe sau renegerare? În plus, uleiul de păr poate fi, de asemenea, potrivit pentru stilizarea părului, în special atunci când utilizaţi aparate care generează căldură. Un alt avantaj este că acest tip de produs cosmetic natural facilitează descurcarea părului. Mai mult decât atât, uleiul de păr poate fi aplicat pe păr chiar înainte de expunerea la soare – stratul de protecţie apără părul de radiaţiile solare.

În al doilea rând, produsul poate fi utilizat pentru tratamentul cu ulei al părului. Şi din nou, tipul de ulei trebuie selectat în acelaşi mod ca pentru alte metode de îngrijire a părului – totul depinde de tipul de porozitate a părului. La fel de importante sunt substanţele incluse în compoziţia uleiului. Cele mai importante sunt acizii graşi, precum Omega–3, Omega–6, Omega-7 şi Omega–9. Concentraţia acestora determină, de exemplu, capacitatea de absorbţie a uleiului, modul în care substanţele acţionează la nivelul părului sau dacă acestea sunt sau nu sunt uşor de îndepărtat din păr. În plus, alegerea uleiului potrivit depinde, de asemenea, de tipul de păr şi scalp. Uleiul de susan, uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de migdale şi uleiul de argan sunt perfecte pentru tratamentele părului uscat şi deteriorat. Părul gras trebuie tratat cu ulei de jojoba sau ulei de măsline. Uleiul de arbore de ceai ajută scalpul la combaterea mătreţii.

În al treilea rând, uleiul de păr trebuie să fie de calitate superioară. Este posibil de verificat acest aspect? Din fericire, este suficient să aflăm dacă uleiul este presat la rece şi nerafinat. Procesul de presare la rece înseamnă că seminţele nu au fost încălzite în timpul procesul de extracţie a uleiului. Dacă un ulei este nerafinat, înseamnă că produsul nu este lipsit de vitamine sau minerale. Presarea la rece nu distruge acizii graşi sau vitaminele din compoziţia uleiului. Rafinarea, cu alte cuvinte, este un proces de purificare care elimină, printre altele, substanţele hrănitoare dintr-un lichid (în acest caz, din ulei).

În al patrulea rând, cel mai bun ulei este cel cumpărat direct de la presă. Eticheta trebuie să cuprindă toate informaţiile referitoare la compoziţie, modul de obţinere a uleiului şi stocare. Pentru a ajuta la menţinerea prospeţimii uleiului, acesta trebuie stocat într-un recipient confecţionat din sticlă închisă la culoare, ferit de căldură şi fără a fi expus la lumina solară. Dacă un ulei este achiziţionat din farmacie sau dntr-un magazin eco, o bună practică este de a întreba care a fost mediul în care a fost stocat uleiul. Când, în final, urmăm paşii menţionaţi mai sus, putem merge mai departe cu efectuarea tratamentului de păr cu ulei.