Ulei de Arbore de Ceai

Uleiul de Arbore de Ceai este extras printr-un proces de distilare a frunzelor arborelui cu origini în Australia şi Noua Zeelandă. Proprietăţile de vindecare ale acestui ulei dunt cunoscute de o sută de ani. Uleiul de Arbore de Ceai a fost utilizat pentru tratarea problemelor dermatologice, infecţiilor cavităţii bucale şi ca dezinfectant.

Cea mai frecventă aplicare a uleiului de arbore de ceai este pentru tratarea acneei. Produsul poate fi utilizat pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice. Mai mult decât atât, uleiul de arbore de ceai este benefic pentru îngrijirea scalpului şi a părului. În mod categoric, acest produs natural va fi util în combaterea mătreţii, păduchilor şi secreţiei excesive de sebum. Dacă este aplicat cu regularitate, acesta va hidratacalma iritaţiile şi va revigora scalpul. Şi, aşa cum nu este greu de ghicit, un scalp sănătos echivalează cu un păr puternic şi sănătos.

Uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat în trei moduri diferite. De exemplu, îl putem utiliza ca tratament cu ulei pentru păr. Câteva picături de ulei de arbore de ceai trebuie amestecate cu alte uleiuri care se potrivesc porozităţii părului şi tipului de scalp. Un astfel de amestec trebuie lăsat în păr pentru aproximativ o oră şi apoi îndepărtat cu un şampon. Al doilea mod de aplicare: uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat ca aditiv pentru şampon. Aceste două substanţe trebuie amestecate cu precizie (puteţi, de asemenea, adăuga apă), aplicate pe scalp şi după cinci minute, spălate cu apă călduţă. Al treilea mod de aplicare: uleiul de arbore de ceai produce rezultate pozitive atunci când este utilizat ca şampon. Este suficient să adăugaţi două picături de ulei într-un pahar cu apă. Pentru a activa amestecul de ulei cu lichid, se recomandă adăugarea unei linguriţe de lapte.

Datorită uleiului de arbore de ceai, părul devine moaleelastic şi lucios. Atunci când este aplicat cu regularitate, toate firele de păr devin, în mod natural, strălucitoare şi revitalizate. Scalpul, în schimb, devine sănătos, curat şi hidratat. Şi mai important, problemele cauzate de mătreaţă sau alte afecţiuni ale scalpului, dispar complet. În orice caz, se recomandă prudenţă în cazul persoanelor cu păr uscat. O utilizare de lungă durată a uleiului de arbore de ceai poate duce la deshidratarea scalpului. Drept consecinţă, părul devine mat şi aspru la atingere, iar scalpul poate începe să producă o cantitate mai mare de sebum.