Ulei de Chimen Negru

Uleiul de chimen negru este extras prin procesul de presare la rece a seminţelor de chimen negru. Această plantă a fost cunoscută oamenilor din antichitate de pe teritoriul Egiptului, Turciei şi Asiei. Există două tipuri de ulei: natural şi brut. Primul tip are o nuanţă maro deschis, este amar şi este caracterizat printr-o aromă condimentată. Acesta nu este un ulei rezistent la temperaturi ridicate, prin urmare, nu trebuie încălzit. Din acelaşi motiv, uleiul de chimen negru trebuie stocat în frigider. În ceea ce priveşte versiunea brută a uleiului, acesta este caracterizat de o aromă intensă, culoarea maro închis şi un gust uşor amar.

Atât uleiul de chimen negru natural, cât şi cel brut au proprietăţi similare. Acestea sunt recomandate pentru tratarea acneei şi pielii predispuse la alergii. În plus, ambele tipuri de ulei au proprietăţi antioxidante şi antibacteriene. În ceea ce priveşte îngrijirea părului, uleiul de chimen negru brut oferă rezultate mult mai bune. Acesta ajută la combaterea mătreţii, alergiilor de piele şi dermatomicozelor. Mai mult decât atât, acesta poate întări părul cu tendinţă de rupere şi, în special, pe cel cu tendinţă de cădere. Uleiul de chimen negru ajută, de asemenea, la hrănirea firelor de păr electrizate, întăreşte rădăcinile părului şi stimulează procesul de creştere a părului. Adiţional, părul capătă strălucirefineţe şi elasticitate. Se recomandă aplicarea doar pe părul cu porozitate ridicată.

Uleiul de chimen negru poate fi utilizat pentru Metoda L.O.C.(Balsam, Ulei şi Cremă de tip Leave-In). Pe scurt, această tehnică înseamnă aplicarea unui ulei pe păr cu două ore înainte de şamponare. În continuare, părul trebuie spălat cu un şampon care nu conţine ingrediente deshidratante. Ultimul pas este de a aplica balsam şi o cantitate mică de ulei de păr.

Aplicarea uleiului de chimen negru este foarte facilă. Este suficient doar să masaţi o cantitate mică de produs pe păr şi scalp, apoi să spălaţi părul cu şampon. De asemenea, un alt aspect care merită menţionat este că seminţele de chimen negru pot fi utilizate ca loţiune de exfoliere a corpului, tonic sau infuzie, făcute acasă. În plus, această plantă poate îmbogăţi gustul alimentelor atunci când este adăugată în salate, brânzeturi sau piure. Ce poate fi surpinzător este că această plantă este considerată una dintre cele mai bune plante medicinale care a fost descoperită vreodată de om. Dacă părul dumneavoastră este foarte deteriorat sau slăbit, atunci este cel mai bun moment să utilizaţi uleiul de chimen negru.