Ulei de Nuc

Uleiul de nuc este extras din nuci sau din pulpa fructelor de nucă. Această plantă provine din partea centrală a Asiei. În prezent, planta creşte în California, Franţa, China, Chile şi Italia. Cel mai bun ulei de nuc este cel presat la rece şi nerafinat.

Datorită multitudinii de acizi graşi, vitamine şi minerale, prezente în uleiul de nuc, produsul este recomandat atât pentru îngrijirea pielii, cât şi pentru îngrijirea părului. Acesta are proprietăţi de vindecare şi de îngrijire. Mai mult decât atât, uleiul îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului circulator, sistemului cardiovascular şi sistemului nervos, ajutând la combaterea afecţiunilor de piele şi prevenind inflamaţiile articulare. În plus, uleiul de nuc poate fi aplicat şi în industria cosmetică. Este perfect pentru hidratarea pielii, vindecarea leziunilor şi cicatricilor mici, acneei şi psoriazisului.

Uleiul de nuc este, de asemenea, utilizat în îngrijirea părului. Acesta protejează părul împotriva radiaţiilor solare (include filtru natural de protecţie solară 3-4), aerului fierbinte sau rece şi împotriva tuturor impurităţilor din mediul extren. Cum este posibil? Prin aplicarea uleiului de nuc, se creează o barieră de protecţie invizibilă în jurul firelor de păr. Produsul hidratează şi conferă strălucire părului deteriorat. Mai mult decât atât, face părul neted şi catifelat la atingere. În plus, reglează nivelul de sebum produs la nivelul scalpului şi menţine un nivel corespunzător de hidratare. În esenţă, poate fi util în combaterea afecţiunilor scalpului precum mătreaţapsoriazisul şi pruritul.

Dacă dorim să obţinem un păr splendid, bine îngrijit, se recomandă aplicarea uleiul de nuc atât intern, cât şi extern. Prin consumarea sau masarea uleiului la nivelul scalpului, părul îşi recapătă strălucirea şi vitalitatea. În plus, această procedură accelerează creşterea părului. Adiţional, structura şi rădăcinile părului sunt hrănite şi întărite în mod considerabil. Se recomandă combinarea uleiului de nuc cu un gălbenuş de ou. Acest amestec acţionează mult mai bine atunci când învelim capul într-un prosop. Masca de păr trebuie îndepărtată după o oră.