Ulei de Seminţe de Dovleac

Uleiul de seminţe de dovleac are o culoare verde închis, precum şi o aromă intensă. Uleiul îşi menţine substanţele hrănitoare, vitaminele şi minerale doar atunci când este presat la rece şi nerafinat. Este recomandat pentru îngrijirea pielii, părului şi unghiilor. Uleiul de seminţe de dovleac nu devine solid în contact cu aerul. Dacă dorim un păr sănătos şi rezistent, putem aplica uleiul de seminţe de dovleac în două moduri: din interior şi din exterior. Consumul unei linguri de produs pe zi îmbunătăţeşte imunitatea naturală a organismului, ajută la combaterea paraziţilor din sistemul digestiv, conferă ferminate şi prospeţime pielii. Dacă este aplicat direct pe piele sau păr, acesta poate produce rezultate foarte bune. Pielea devine fermă şi radiantă, iar părul redevine lucios şi hidratat. În plus, uleiul de seminţe de dovleac ameliorează simptomele mătreţii şi psoriazisului. Când este masat la nivelul vârfurilor de păr, acesta previne deteriorarea şi deshidratarea.

O altă informaţie importantă este că uleiul de seminţe de dovleac combate căderea părului. În mod sigur, această informaţie va încânta mulţi bărbaţi. Femeile, de asemenea, pot beneficia de tratamentele cu ulei de seminţe de dovleac. Dacă este masat la nivelul scalpului, uleiul întăreşte părul, hrăneşte rădăcinile şi activează creşterea părului fin, de regenerare.

Uleiul de seminţe de dovleac poate fi combinat cu alte produse cosmetice de îngrijire zilnică. Puteţi amesteca câteva picături de ulei cu balsamul preferat sau cu apă. Se recomandă aplicarea măştii efectuate acasă pe părul uscat sau umed, înfăşurarea unui prosop în jurul capului şi lăsarea acesteia să acţioneze în păr timp de o oră. Datorită acestei proceduri, căldura –generată va facilita pătrunderea tuturor substanţelor hrănitoare în straturile profunde ale părului. La sfârşit, părul trebuie spălat cu un şampon care nu conţine SLS. Care sunt rezultatele tratamentului? În primul rând, părul nu mai are un aspect flat, iar scalpul nu va deveni uleios. Firele de păr nu mai sunt electrizate. Acestea, în schimb, devin strălucitoare şi netede.