shea butter

Untul de Shea este extras din arborele denumit Vitellaria. Locul unde cresc aceste plante sunt denumite ‘Centura Shea’. Aceasta se află de-a lungul a 7 ţări africane, precum Ghana, Togo şi Nigeria, pentru a denumi doar câteva dintre acestea. Europenii au descoperit arborele de Shea în secolul 18. O sută de ani mai târziu, arborele a fost clasificat ca plantă botanică. Toate aceste evenimente au fost posibile datorită exploratorului Mungo Park.

Uleul extras din arborele de Shea are numeroase aplicaţii. Poate fi utilizat pentru gătit, pentru construcţii şi, de asemenea, în scopuri medicale. În prezent, untul de Shea poate fi, de asemenea, utilizat în industria cosmetică. Este un ingredient foarte comun în compoziţia săpunurilor, cremelor şi măştilor de păr. Untul de Shea proaspăt este caracterizat de o aromă de nuci – când este rafinat, este complet inodor. Culoarea sa variază în funcţie de consistenţă şi nivelul de procesare. În principiu, se recomandă stocarea untului de Shea într-un loc uscat şi întunecat. Ce este, de asemenea, surprinzător este că acest produs natural nu se alterează, iar proprietăţile sale de vindecare se menţin chiar şi până la un an.

Adevărul este că untul de Shea conţine numeroase ingrediente absolut vitale pentru sănătate şi frumuseţe. Ce se poate obţine cu ajutorul acestui produs? În mod sigur, o piele netedă, fără riduri şi o hidratare profundă. Untul de Shea are, de asemenea, caracteristici de calmare a iritaţiilor, deoarece facilitează procesul de vindecare a leziunilor şi cicatricilor mici.

Care sunt efectele untului de Shea asupra părului? În primul rând, acesta întăreşte foliculii şi ameliorează iritaţiile de la nivelul scalpului. În al doilea rând, acesta netezeştehidratează şi conferă mai multă elasticitate firelor de păr. În al treilea rând, această substanţă naturală poate reda strălucirea părului, hrăni părul uscat, deteriorat şi cu tendinţă de rupere. În plus, untul de Shea poate fi utilizat pentru tratamentele de păr efectuate la domiciliu. Doar încălziţi o cantitate mică de produs cu ajutorul palmelor şi distribuiţi pe părul uşor umezit. După 30 de minute, părul trebuie spălat, pentru a nu căpăta un aspect uleios.