Ulei de Cătină

Uleiul de cătină este extras fie din semninţele, fie din pulpa arborelui cu acelaşi nume. Produsul are o consistenţă lichidă, are culoarea roşiatică-portocalie şi o aromă de fructe. Uleiul de cătină trebuie stocat într-un recipient bine închis, din sticlă închisă la culoare. Doar prin stocarea în frigider sau într-o cameră în care temperatura nu depăşeşte 25 de grade Celsius, pot fi menţinute proprietăţile produsului.

Uleiul de cătină îngrijeşte părul, pielea facială şi corporală. Ajută la hidratarea şi hrănirea părului, combătând căderea părului. Dacă dorim să obţinem aceste rezultate pozitive, putem aplica uleiul de cătină în două moduri: intern şi extren. Un consum zilnic al produsului conferă rezultate foarte impresionante. Pe scurt, părul uscat îşi recapătă aspectul hidratatstrălucitor şi lucios. Scalpul, în schimb, devine curat, proaspăt şi tonifiat.

Părul uscat poate fi tratat cu şampon de casă. Pentru a prepare acest produs cosmetic, veţi avea nevoie de câteva picături de ulei de cătină, ulei de ricin şi infuzie de muşeţel. Toate ingredientele trebuie amestecate şi aplicate pe păr. Produsul poate fi îndepărtat după aproximativ 30 de minute. Pentru persoanele cu păr gras, se recomandă masarea uleiului de cătină direct pe scalp, cu 30 de minute înainte de şamponare. Infuzia de urzică este eficientă pentru îndepărtarea uleiului din păr. Adevărul este că fiecare tip de păr, fără excepţie, poate fi tratat cu ulei de cătină. Acesta poate fi amestecat cu alte uleiuri cosmetice (de exemplu: ulei de rapiţă sau ulei de ricin), lăsat să acţioneze timp de două ore şi îndepărtat prin spălare.

Uleiul de cătină are proprietăţi care previn căderea părului şi mătreaţa. Mai mult decât atât, acesta are un filtru natural de protecţie împotriva soarelui şi multe alte substanţe extrem de valoroase pentru îngrijirea părului. În orice caz, este important de reţinut că uleiul de cătină poate păta pielea şi îmbrăcămintea. Prin urmare, fiecare aplicare trebuie precedată de diluarea uleiului cu apă, alte produse cosmetice de spălare sau alte uleiuri.