Ulei de Cocos

Uleiul de Cocos este extras prin procesul de încălzire şi presare a miezului alb din interiorul nucilor arborelui de cocos. Acesta poate fi achiziţionat în două stări. În stare solidă, uleiul de cocos are o culoare albă şi o aromă de cocos plăcută. În stare lichidă, este caracterizat de o nuanţă mai degrabă gălbuie. În plus, uleiul de cocos ese un produs extraordinar, deoarece la contactul direct cu pielea, acesta începe, pur şi simplu, să se topească. Acest lucru facilitează absorbţia rapidă şi pătrunderea tuturor substanţelor hrănitoare în toate straturile profunde ale pielii.

În general, se recomandă aplicarea uleiului de cocos pe părul uscat, rebel şi tern. Produsul conţine proteine, similare în compoziţie cu moleculele din care este alcătuit părul uman. Prin urmare, uleiul pătrunde firele de păr mult mai rapid, substanţele hrănitoare fiind astfel absorbite în cel mai eficient mod. Uleiul de cocos poate fi utilizat ca balsam, care necesită spălarea  cu un şampon delicat. În plus, acest produs natural poate fi amestecat cu alte uleiuri sau adăugat în şamponul preferat pentru a-i potenţa acţiunea. În principiu, acesta facilitează pieptănarea, dacă este aplicat pe părul ondulat şi  încurcat.

Un aspect incredibil referitor la uleiul de cocos este că acesta poate neutraliza radicalii liberi – cu alte cuvinte, uleiul asigură pielii şi părului un aspect tânăr. În plus, acesta susţine sistemul imunitar al organismului, deoarece ajută la combaterea a numeroase afecţiuni ale pielii faciale şi corporale.

Dacă este folosit pentru tratamente efectuate la domiciliu, uleiul de cocos poate produce efecte fenomenale. În primul rând, acesta hrăneşte scalpul şi întăreşte rădăcinile părului. În acelaşi timp, face părul mai sănătos şi accelerează procesul de creştere a părului. În al doilea rând, uleiul de cocos poate hidrata şi reda strălucirea părului. Drept rezultat, părul devine mătăsos la atingere. Mai mult decât atât, uleiul combate electrizarea părului. În al treilea rând, acest ulei natural elimină mătreaţa şi sebumul produs la nivelul scalpului. În plus, se recomandă aplicarea uleiului de cocos în urma tratamentelor efectuate frecvent la coafor (i.e. permanent sau vopsirea părului). În ultimul rând, prin aplicarea regulată a produsului, se poate preveni orice viitoare deteriorare a părului.