Ulei de Floarea Soarelui

Uleiul de floarea soarelui este un produs foarte cunoscut, nu doar în industria alimentară, ci şi în industria cosmetică. Acesta este extras din seminţele de floarea soarelui, plantă originară din America de Sud – acum cultivată peste tot în lume. În general, se recomandă stocarea uleiului de floarea soarelui în frigider. Acesta poate fi utilizat timp de trei luni de la data deschiderii. Uleiul de floarea soarelui are caracteristici de întinerire şi regenerare.

Uleiul de floarea soarelui, conceput în scop alimentar, nu este potrivit pentru tratamentele cosmetice. Proporţiile şi concentraţia de ingrediente diferă în uleiul de floarea soarelui cosmetic. În plus, uleiul utilizat pentru gătit este rafinat, cu alte cuvinte, lipsit de toate substanţele hrănitoare.

Dacă este aplicat pe păr, uleiul poate preveni deshidratarea şi electrizarea părului. Uleiul de floarea soarelui hidratează scalpul, întăreşte şi hrăneşte rădăcinile de păr. Face părul netedmătăsos şi strălucitor. În plus, uleiul este utilizat pe scară largă pentru diferite creme, măşti şi produse cosmetice de îngrijire a părului. De asemenea, poate fi adăugat în numeroase preparate făcute acasă. Cum se prepară un balsam pe bază de ulei de floarea soarelui acasă? Uleiul trebuie amestecat cu ulei de lavandă, ulei de măsline şi o lingură de miere. Amestecul trebuie turnat într-un recipient confecţionat din sticlă închisă la culoare. Un astfel de balsam trebuie stocat într-un loc întunecat şi ferit de umezeală. Chiar înainte de aplicare, balsamul trebuie încălzit într-o baie de apă şi masat pe scalp şi păr. După 30 de minute, amestecul trebuie spălat, utilizând un şampon delicat. Părul trebuie uscat natural.

Cel mai bun ulei de floarea soarelui este cel presat la rece şi, în acelaşi timp, nerafinat. De ce? Când seminţele sunt încălzite şi trec prin procesul de purificare, cea mai mare parte a vitaminelor, mineralelor, acizilor graşi şi a altor substanţe hrănitoare sunt, pur şi simplu, distruse. Din nou, este extrem de importantă stocarea uleiului de floarea soarelui într-un recipient de sticlă închisă la culoare.