Ulei de in

Uleiul de in este extras din seminţele de in – plantă bine cunoscută de toată lumea, datorită multiplelor sale aplicaţii în numeroase domenii. Pentru menţinerea tuturor proprietăţilor sale valoroase, este necesar ca acesta să fie presat la rece şi nerafinat. În plus, uleiul de in are o coloare galbenă şi o aromă caracteristică. Se recomandă stocarea acestuia în frigider. Nu se recomandă expunerea uleiului la radiaţiile solare. Uleiul de in este recomandat, în principal, pentru tratarea părului cu porozitate redusă şi ridicată.

Adevărul este că nu doar părul, ci şi pielea beneficiază de tratamentul cu ulei de in. În plus, acest produs natural îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv, sistemului circulator, sistemului respirator şi  a sistemului nervos, ajutând, de asemenea, la o mai bună funcţionare a organelor interne.

Uleiul de in regenerează structura deteriorată a părului, reparăfirele de păr uzate de tratamentele efectuate la coafor, întăreşte şi netezeşte părul electrizat. În plus, acesta este eficient în combaterea despicării vărfurilor, a ruperii şi căderii părului. Uleiul de in stimulează funcţionarea eficientă a rădăcinilor părului şi facilitează creşterea părului fin, de regenerare. Fie că este utilizat ca aditiv în măştile de păr, fie ca produs cosmetic individual, acesta redă strălucirea, elasticitatea şi fineţea părului. În plus, uleiul acţionează delicat, ameliorează iritaţiile şi ajută la eliminarea mătreţii.

Categoric, uleiul de in poate fi utilizat pentru tratamentele cu ulei ale părului. Pentru obţinerea celor mai bune rezultate, se recomandă efectuarea acestei proceduri simple de înfrumuseţare de două ori pe săptămână. Aplicaţi o cantitate mică de produs pe păr – părul trebuie pieptănat şi împletit după procedură. Se recomandă lăsarea uleiul de in în păr peste noapte şi spălarea  cu un şampon în cursul dimineţii. De fapt, acest produs natural poate fi aplicat direct pe scalp. În acest caz, se recomandă îndepărtarea uleiul de in după aproximativ o oră de la aplicare. Aceeaşi metodă de aplicare poate fi urmată atunci când amestecăm uleiul de in cu o mască  de păr, concentrându-ne pe tratarea vârfurilor despicate. Atenţie, uleiul de in poate păta lucrurile, prin urmare, se recomandă legarea părului în creştetul capului, imediat după aplicarea uleiului.