Ulei de Macadamia

Uleiul de Macadamia este extras din nucile arborelui cu acelaşi nume. Planta creşte sălbatică în Australia şi este, în mod frecvent, cultivatp  în Hawaii şi Africa de Nord. Nucile de Macadamia sunt acoperite cu un înveliş de culoare verde deschis, în care se poate găsi un fruct  de culoare albă, într-o coajă tare de culoare maro. Uleiul de Macadamia îşi pierde din proprietăţi în termen de opt luni de la deschiderea recipientului produsului.

Uleiul de Macadamia are numeroase aplicaţii în diferite domenii de activitate. Este utilizat, de exemplu, la producerea produselor cosmetice anti-îmbătrânire şi de hidratare. Un alt aspect interesant este că uleiul de Macadamia are cea mai eficientă acţiune anti-celulită din toate uleiurile disponibile pe piaţă. În orice caz, acest produs natural este utilizat, în primul rând, în îngrijirea părului. De ce? Deoarece are numeroase proprietăţi valoroase: este capabil să protejeze părul de radiaţiile solarehidratândnetezind şi hrănind părul. Evident, acest mod de funcţionare este caracteristic produsului care nu  a fost procesat chimic. Cu alte cuvinte, uleiul de Macadamia de calitate superioară trebuie să fie presat la rece şi nerafinat.

Datorită vitezei rapide de absorbţie, uleiul de Macadamia este un produs cosmetic foarte popular, utilizat pentru îngrijirea părului. Uleiul  are o compoziţie asemănătoare sebumului (produs de scalp). În ceea ce priveşte modul de funcţionare a uleiului’s, acesta este eficient în combaterea lipsei de hidratare. Din acest motiv, procesele de regenerare a părului sunt accelerate în mod semnificativ. În plus, uleiul de Macadamia are rezultate satisfăcătoare atunci când este amestecat cu alte uleiuri (ulei de muşeţel, ulei de ceai verde, ulei de argan, ulei de aloe sau ulei de alge). O astfel de combinaţie combate mătreaţastimulează creşterea părului, protejează firele de păr împotriva radiaţiilor UV şi repară vârfurile de păr despicate.

Cum se efectuează tratamentul cu ulei de Macadamia? Procedura trebuie începută prin încălzirea unei cantităţi mici de produs cosmetic. Următorul pas este de a aplica uleiul pe suprafaţa părului şi scalpului. Apoi, toate firele de păr trebuie separate printr-o periere precisă. Datorită acestei tehnici, uleiul pătrunde uniform în structura tuturor firelor de păr. După aproximativ două ore, uleiul poate fi îndepărtat cu şampon. Se recomandă aplicarea uleiului de Macadamia pe vârfurile părului uscate natural.