Ulei de Marula

Uleiul de Marula este extras dintr-un arbore care creşte în partea de sud a Africii. Uleiul este produs manual prin stoarcerea acestuia din seminţele arborelui de Marula. În ceea ce priveşte caracteristicile fizice, uleiul are o aromă delicată de fructe şi flori, care persistă pe piele. Uleiul de Marula este considerat la fel de eficient precum uleiul de argan şi cel de cocos.

Ce alte caracteristici prezintă uleiul de Marula? De exemplu, uleiul este perfect pentru îngrijirea tenului şi pielii corporale, deoarece are efecte minunate în combaterea deshidratării. Adiţional efectelor de îngrijire a pielii, uleiul de Marula îngrijeşte şi părul. Produsul oferă părului fineţe, redând strălucirea firelor de păr. Referitor la modul de aplicare, se recomadă acoperirea părului cu ulei şi lăsarea acestuia să acţioneze timp de o jumătate de oră. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, se recomadă efectuarea tratamentului peste noapte. Perioada de timp alocată tratamentului depinde de gradul de deteriorare a părului. La finalizarea sesiunii de tratament, părul trebuie spălat cu un şampon delicat. Un alt aspect care merită subliniat este că uleiul de Marula nu face părul plat, nici nu contribuie la aspectul uleios al scalpului. Tratamentul cu ulei de Marula este recomandat, în special, pentru îngrijirea părului vopsit şi extrem de deteriorat.

Este vitală stocarea uleiului de Marula într-un recipent bine sigilat (o sticlă), fie la temepratura camerei, fie în frigider. Pentru a menţine toate caracteristicile uleiului, acesta nu trebuie expus la umiditate sau la razele solare.

Un alt aspect esenţial de menţionat este că uleiul de Marula poate fi adăugat în toate produsele cosmetice de îngrijire, indiferent dacă acestea sunt achiziţionate din farmacie sau făcute acasă. În plus, uleiul este un produs cu o textură foarte uşoară. Ce înseamnă acest lucru în mod special? Înseamnă că acesta nu lasă urme lipicioase pe păr sau piele. Aceeaşi caracteristică garantează o absorbţie rapidă şi hrănirea imediată a părului. În plus, uleiul de Marula conţine antioxidanţi, care apăra părul de acţiunea dăunătoare a factorilor externi agresivi. O altă calitate a uleiului este că, de asemenea, acesta are o acţiune antibacteriană. Din acest motiv, uleiul este extrem de util în combaterea mătreţii şi a altor afecţiuni ale scalpului. Mai există încă o caracteristică a uleiului de Marula care merită a fi menţionată. Acest produs natural poate transporta substanţele hrănitoare din compoziţia altor produse cosmetice în straturile profunde ale epidermei sau părului. De aceea, este o idee bună să amestecăm uleiul de Marula cu produsele cosmetice de îngrijire zilnică. Unde poate fi achiziţionat uleiul de Marula? Este disponibil în magazinele care comercializează produse eco. Deoarece uleiul de Marula nu este atât de frecvent utilizat, este mai degrabă dificil de găsit în farmaciile obişnuite.