evening primrose oil

Uleiul de primulă de seară este extras dintr-o plantă cu flori de culoare galben, alb şi roz şi care, evident, are acelaşi nume precum uleiul.  Uleiul de primulă de seară provine din America de Nord şi America de Sud. Unele specii pot fi găsite, de asemenea, pe teritoriul Europei. Acest ulei face parte din compoziţia multor suplimente alimentare, care sunt utilizate în tratamente pentru îmbunătăţirea stării părului. În plus, acest produs natural are efecte asupra condiţiei pielii şi unghiilor. Conţine cea mai ridicată concentraţie de substanţe de vindecare şi contra durerii.

Uleiul de primulă de seară poate fi utilizat ca o metodă de combatere a pruritului, mătreţii şi a altor afecţiuni ale scalpului. Acesta reduce secreţia de sebum, ceea ce conferă un aspect proaspăt părului pentru mai mult timp. În acelaşi timp, uleiul infleunţează starea părului. Utilizat cu regularitate, uleiul de primulă de seară netezeştehidratează şi hrăneşte firele de păr. În plus, nu facilitează doar coafarea, ci facilitează, de asemenea, pieptănarea. Adiţional, produsul protejează părul împotriva radiaţiilor solare.

De asemenea, un alt aspect interesant este că uleiul de primulă de seară este recomandat pentru persoanele care suferă de căderea excesivă a părului. Produsul întăreşte rădăcinile părului, ceea ce are un impact extraordinar asupra procesului de creştere a părului. Prin urmare, este o idee bună pentru bărbaţii care au observat primele semne de calviţie, să beneficieze de tratamentele cu ulei de primulă de seară. Tratamente similare vor fi, de asemenea, utile pentru persoanele care utilizează frecvent dispozitive care generează căldură (foehn, ondulator, fier de păr). Produsul creează o barieră care protejează firele de păr împotriva aerului fierbinte. În plus, uleiul de primulă de seara apără părul de acţiunea nocivă a factorilor din mediul extern, precum  gazele de eşapament.

Cum se aplică uleiul de primulă de seara? Poate fi aplicat pe părul uscat sau umed, înainte sau după şamponare. De asemenea, uleiul acţionează eficient când este amestecat cu alte produse de păr, achiziţionate în farmacii sau făcute acasă. Doar câteva picături de ulei de primulă de seară adăugate în masca de păr sau în şampon vor face minuni pentru scalp şi păr.