Ulei de Rapiţăl

Uleiul de rapiţă este unul dintre cele mai sănătoase şi mai comune uleiuri utilizate în multe domenii de activitate. Acesta poate fi utilizat ca alternativă la uleiul de măsline, în special în producţia de cosmetice. Uleiul de rapiţă este extras din seminţele de rapiţă – o plantă care creşte frecvent pe teritoriul Europei. Datorită proprietăţilor sale benefice pentru organism şi compoziţiei sale bogate în acizi graşi, rapiţa este apreciată de multe persoane.

Efectele benefice ale uleiului de rapiţă asupra pielii şi părului, i-au câştigat popularitatea printre persoanele care efectuează tratamente de păr în mod regulat. Produsul poate fi aplicat înainte de culcare (lăsat peste noapte) sau doar cu câteva ore înainte de spălare. Acesta poate fi masat, în egală măsură, în părul uscat sau umed. Când este aplicat pe părul uscat, uleiul facilitează pieptănarea. Când este aplicat pe părul umed, acesta apără părul împotriva acţiunii nocive a aerului fierbinte (produs de aparatele de stilizare a părului) şi împotriva radiaţiilor solare. Uleiul de rapiţă repară, de asemenea, vârfurile părului, prevenind deshidratarea şi despicarea acestora. Un aspect vital este că uleiul nu închide părul, prin urmare poate fi utilizat de persoane cu păr deschis la culoare.

Cum acţionează uleiul de rapiţă? Datorită prezenţei acizilor graşi, vitaminelor şi mineralelor, uleiul face părul strălucitorbogat, şi bine hidratat. În plus, uleiul de rapiţă catifelează părul. Dacă dorim să redăm nivelul adecvat de hidratare, se recomandă aplicarea unei doze suplimentare de ulei de rapiţă imediat după şamponare.

Putem prepara acasă o mască pe bază de ulei de rapiţă pentru părul deteriorat. Pentru preparea acestui produs cosmetic, avem nevoie de o lingură de ulei de rapiţă, o lingură de miere şi un gălbenuş de ou. Toate ingredientele trebuie bine amestecate şi aplicate pe păr cu două ore înainate de spălare. În principiu, se recomandă, de asemenea, amestecarea măştii de păr cu un iaurt natural. Se recomandă spălarea produsului cosmetic cu un şampon care nu conţine substanţe deshidratante, precum SLS sau substanţe pe bază de alcool.