Ulei de Ricin

Uleiul de ricin este unul dintre cele mai comune şi uşor accesibile produse de îngrijire a părului. Acesta este extras din seminţele unui arbore tropical, denumit Ricinus communis, mai bine cunoscut sub denumirea de  ricin. Procesul complet de extracţie a uleiului constă în două etape   prima etapă se concentrează pe procedura de presare la rece, iar a doua etapă pe încălzirea tuturor substanţelor prezente în seminţe. Acest proces de extracţie consumă atât de mult timp deoarece este necesară eliminarea tuturor substanţelor toxice din compoziţia seminţelor arborelui Ricinus communis. În ceea ce priveşte caracteristicile fizice ale uleiului de ricin, acesta este un lichid de culoare galben deschis, care devine dens în contact cu aerul. Produsul a fost bine cunoscut ca medicament în Egiptul antic şi India şi este utilizat pe scară largă şi în zilele noastre. În ciuda faptului că uleiul de ricin nu este utilizat foarte mult în scopuri de înfrumuseţare, multe femei beneficiază de acest produs, aplicându-l pe păr. Deoarece poate oferi buzelor strălucire, uleiul poate fi găsit ca ingredient în numeroase produse cosmetice, precum luciu de buze sau ruj. Din păcate, dacă este utilizat pentru mult timp, poate cauza deshidratarea epidermei. Aceeaşi precauţie este necesară şi la tratarea părului cu acest produs. Pe de-o parte, uleiul de ricin face părul strong>strălucitor, stimulând creşterea părului, pe de altă parte, acesta poate declanşa apariţia iritaţiilor şi căderea excesivă a părului.

În plus, uleiul de ricin poate fi utilizat ca ingredient în numeroase tratamente de întărire şi îngrijire a părului. Dacă aveţi probleme cu căderea părului, se recomandă masarea uleiul cald la nivelul scalpului, aplicarea unei căşti de duş şi şamponarea părului în cursul dimineţii. Acest tip de tratament trebuie efectuat o dată pe săptămână. În cazul în care părul este uscat, deteriorat şi lipsit de strălucire sau aveţi mătreaţă şi vârfurile despicate, uleiul de ricin poate fi aplicat cu alte uleiuri sau produse de îngrijire. Atunci când este combinat cu ulei de măsline, oţet de mere, petrol, unt de Shea, ceară de albine sau ulei de Jojoba, acesta poate intensifica rezultatele pozitive ale tratamentului.

Uleiul de ricin îmbunătăţeşte semnificativ starea părului. În plus, acesta are efecte pozitive asupra părului tern, căderii părului şi vârfurilor despicate. Produsul cosmetic poate întări foliculii şi stimula creşterea părului fin, de regenerare, în special atunci când este masat la nivelul scalpului. Mai mult decât atât, uleiul de ricin redă strălucirea, supleţea, precum şi aspectul uimitor de frumos şi sănătos al părului.