Ulei de Susan

După cum nu este greu de ghicit, uleiul de susan este extras din seminţele de susan. Acesta trebuie să fie presat la rece şi nerafinat. Este caracterizat de o aromă de nuci. În ceea ce priveşte culoarea, uleiul are o nunaţă maronie-gălbuie. Uleiul trebuie stocat la temperatura camerei şi utilizat în termen de 6 luni de la deshidere.

Uleiul de susan are numeroase caracteristici care influenţează starea părului într-un mod pozitiv. Dacă este aplicat la rădăcinile părului cu regularitate, acesta închide culoarea părului şi, în acelaşi timp, previne încărunţirea, nuanţele nedorite şi deschiderea la culoare a şuviţelor. În plus, uleiul de susan îmbunătăţeşte procesul de creştere a părului, făcând părul mai des. Cum este posibil? Produsul este absorbit rapid la nivelul scalpului şi poate pătrunde între cuticulele părului pentru a ajunge la cortexul părului. În plus, uleiul de susan protejează părul împotriva acţiunii radiaţiilor solare, creând o barieră de protecţie în jurul firelor de păr.

Merită menţionat faptul că uleiul de susan este suficient de puternic pentru a combate numeroase afecţiuni de piele. Când este combinat cu alte uleiuri, inclusiv uleiuri esenţiale, acesta reglează acţiunea glandelor sebacee şi, în acelaşi timp, limitează secreţia excesivă de sebum. În plus, uleiul de susan acţionează facilitând pieptănarea şinetezind părul. Este suficient să amestecaţi o lingură de ulei cu o lingură de ulei de susan şi să aplicaţi amestecul pe păr. Amestecul trebuie spălat după câteva ore, utilizând un şampon. De asemenea, uleiul de susan poate fi utilizat ca un aditiv pentru produsele cosmetice disponibile în farmacii, precum şi pentru produsele făcute acasă. Poate fi utilizat şi pentru tratamentele cu ulei ale părului.

Uleiul de susan are o mulţime de alte calităţi. Combate deshidratarea, exfolierea epidermei şi căderea părului. Tratamentele de păr cu ulei de susan revitalizează părul uzat, deteriorat din cauza tratamentelor frecvente efectuate la coafor (vopsire, permanent, îndreptare, uscare cu foehnul). Când este aplicat direct pe scalp, acesta întăreşte rădăcinile şi tulpinele de păr, previne deteriorarea vârfurilor şi electrizarea părului. Ce este, de asemenea, interesant este că dacă este aplicat pe păr imediat după spălare, acesta facilitează pieptănarea şi coafarea părului.