Unt de Cacao

Untul de Cacao este extras din boabele arborelui de cacao, care creşte în Africa, Indonezia, precum şi în regiunile de nord şi centrale ale Americii. Pudra de cacao este făcută din aceeaşi plantă. Unul de Cacao are miros de ciocolată neagră. În ceea ce priveşte consistenţa, are o masă densă, care devine mai elastică la încălzire. Dacă este rafinat, untul de cacao îşi pierde aroma şi substanţele valoroase active. Acesta trebuie stocat într-un recipient bine închis, la temperatura camerei şi ferit de surse de lumină şi umiditate.

Untul de cacao este produs sub forma unor bulgări mici, de culoare galben deschis. Untul de cacao se topeşte în contact cu pielea sau când este introdus în băi de apă. Produsul poate fi, de asemenea, combinat cu uleiurile cosmetice. Untul de cacao topit este uşor de întins pe toată suprafaţa corpului şi, cel mai important, nu lasă urme lipicioase pe piele. Acesta este absorbit în ten şi pielea corpului destul de rapid. De asemenea, are efecte calmante la nivelul buzelor iritate. În orice caz, cea mai esenţială caracteristică a untului de cacao este că acesta are o acţiune benefică asupra părului deshidratat.

Untul de cacao este recomandat pentru părul cu porozitate redusă şi ridicată. În principiu, tratamentul cu unt de cacao este recomandat pentru toate femeile cu păr deteriorat şi uscat. În orice caz, merită reţinut că untul de cacao este extrem de dificil de îndepărtat din păr, chiar şi atunci când este aplicat în cantităţi mici. Pentru a îndepărata acest produs cosmetic şi pentru a obţine un aspect proaspăt al părului şi scalpului, este necesară utilizarea unui balsam sau a unui şampon cu acţiune delicată, precum şi spălarea cu apă caldă, nu fierbinte. În plus, untul de Cacao poate fi utilizat ca ingredient în compoziţia cremelor şi balsamurilor.

Untul de Cacao catifeleazănetezeşte şi hidratează părul – aceste acţiuni sunt garantate. În plus, produsul cosmetic este, de asemenea, capabil să hrănească scalpul. Cea mai de preferat metodă de aplicare a produsului este direct pe părul uscat, imediat după spălare. Când. este aplicat pe vârfurile părului şi lăsat pînă la o absorbţie completă, untul de cacao are o acţiune de regenerare. În timpul verii, produsul cosmetic protejează părul împotriva radiaţiilor solare şi apei de mare sărate. Un aspect surprinzător pentru anumite persoane este că untul de cacao defineşte buclele părului.