Vă cade părul

Într-adevăr, căderea părului este o problemă dificilă pentru multe femei. Apariţia acestui tip de afecţiune are multe cauze. Cele mai comune sunt stresul, alimentaţia săracă, stimulentele (alcool, ţigări),  fluctuațiile hormonale, aplicarea de produse cosmetice agresive, tratamentele efectuate la coafor (vopsire, permanent, uscare, îndreptare, ondulare etc.) şi chiar legarea părului prea strâns. Drept consecinţă, părul devine predispus la rupere şi începe să cadă. Deteriorarea generală a condiţiei părului poate fi însoţită de alte afecţiuni, precum încărunţire prematură, mătreaţă şi secreţia excesivă de sebum.

Căderea părului nu este cauzată doar de lipsa de vitamine şi minerale. Această afecţiune poate fi rezultatul lipsei de acizi graşi la nivelul părului. Aceste elemente valoroase pot fi găsite, de exemplu, în uleiurile cosmetice. Cele mai populare uleiuri care pot fi utilizate pentru îngrijirea părului sunt uleiul de ricinuleiul de in şi uleiul de argan.

Uleiul de ricin este un produs cosmetic uşor accesibil – acesta poate fi achiziţionat în aproape orice plafar sau farmacie şi nu are un preţ foarte ridicat. Acest tip de produs poate fi amestecat cu apă. Acest tip de balsam de casă poate fi mai uşor de aplicat dacă este turnat întâi într-o sticlă cu pulverizator. În price caz, dacă dorim întărirea şi regenerarea părului într-un mod mult mai eficient, se recomandă aplicarea altor metode de îngrijire a părului. O metodă mai eficientă este masarea unei mici cantităţi de produs direct la nivelul scalpului. De fapt, un masaj la nivelul scalpului îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi facilitează pătrunderea rapidă a tuturor substanţelor hrănitoare la rădăcina firului de păr.

În orice caz, consistenţa uleiului poate părea problematică. Acesta este mai degrabă dens, prin urmare, este necesară alocarea unei perioade considerabile de timp pentru ultima etapă a acestui tip de îngrijire a părului – spălarea părului. În plus, uleiul de ricin nu este recomandat pentru părul deschis la culoare, deoarece are proprietăţi de închidere a culorii părului. Metoda de funcţionare a uleiului este îmbunătăţită atunci când părul este înfăşurat într-un prosop. Atât cantitatea de ulei aplicată, cât şi timpul alocat tratamentului depind de condiţia şi gradul de deteriorare a părului.

În ceea ce priveşte uleiul de in, acesta poate fi aplicat în două moduri diferite. În primul, acesta poate fi băut în fiecare dimineaţă sau adăugat în salate. În al doilea, acesta poate fi aplicat pentru spălarea părului. Uleiul de in conţine vitamina E, acizi graşi polinesaturaţi, Omega–3, Omega–6 şi acizi mononesaturaţi. Uleiul poate fi masat pe părul deteriorat şi deshidratat, concentrându-ne, în special, pe vârfurile părului. În plus, uleiul de in combate mătreaţa, ajută la întărirea părului cu tendinţă de rupere şi este eficient în tratamentului multor afecţiuni ale scalpului.

Uleiul de arganeste unul dintre cele mai populare produse de îngrijire a părului. Datorită originilor şi nuanţei sale, acesta este, de asemenea, denumit ‘Aurul Galben de Maroc’. Acesta conţine numeroase substanţe valoroase, precum vitamine, minerale şi acizi graşi. De fapt, uleiul de argan poate fi aplicat nu doar pe păr. Este recomandat, de asemenea, pentru îngrijirea pielii faciale şi corporale. Are proprietăţi de hidratare, netezire şi hrănire. În plus, previne apariţia ridurilor şi decolorării. Dacă este aplicat cu regularitate, uleiul de argan combate despicarea vârfurilor şi electrizarea părului.