Ce este tratamentul de păr cu ulei?
În prezent, tratamentul de păr cu ulei este una dintre cele mai populare metode de îngrijire a părului aplicate în saloanele de coafură. Acesta ajută la menţinerea aspectului atractiv al părului, precum şi la regenerarea părului deteriorat, într-o perioadă scurtă de timp. În mod evident, pentru a obţine cele mai bune rezulate, este vital să alegem uleiul potrivit – cel care ne satisface aşteptările şi răspunde nevoilor părului. Identificarea tipului de porozitate a părului joacă, de asemenea, un rol esenţial în tratamentul cu ulei al părului.
Care sunt efectele produse de tratamentul de păr cu ulei?
Tratamentul de păr cu ulei este cunoscut ca fiind mai mult decât un mijloc prin care putem obţine efecte foarte satisfăcătoare, care încântă ochii. Aceste, de asemenea, are rolul de a îngriji părul din interior. Firele de păr devin lucioase, mătăsoase la atingere şi strălucitoare, datorită aplicării cu regularitate a uleiului. În plus, firele de păr devin, în mod sigur, mai uşor de manevrat – acestea, pur şi simplu, sunt mai uşor de coafat. Tratamentul de păr cu ulei este o procedură care hrăneşte, regenerează şi protejează părul de radiaţiile solare. Dacă aplicăm aceste tratamente cu regularitate, putem schimba chiar şi porozitatea părului – de la porozitate ridicată la porozitate redusă sau normală.
În plus, efectele tratamentului depind de tipul de ulei utilizat pentru procedură. Tipul de ulei ales trebuie să se potrivească nivelului de porozitate a părului. De exemplu, părul cu porozitate redusă necesită uleiuri cu o structură moleculară mică, în timp ce părul cu porozitate ridicată absoarbe mai bine uleiurile cu o structură moleculară mai mare. Mai mult decât atât, cu cât cuticulele sunt mai ridicate, cu atât părul va absorbi o cantitate mai mare de produs. Pentru îmbunătăţirea condiţiei părului, este esenţial să cunoaşteţi tipurile de uleiuri. În general, există trei categorii principale de ulei: mononesaturate, polinesaturate şi saturate. Uleiurile mononesaturate, cele care conţin o concentraţie mare de acid Omega-9, sunt uleiul de avocado, uleiul de măsline, uleiul de macadamia şi uleiul de argan. Uleiurile polinesaturate sunt caracterizate de acizii Omega–3 şi Omega–6. Acestea sunt uleiul de primulă de seară, uleiul de soia şi uleiul de cânepă. Uleiul saturat este un nume alternativ pentru untul cosmetic.
Cum se efectuează tratamentul de păr cu ulei?
Tratamentul de păr cu ulei depinde, pur şi simplu, de acoperirea părului cu ulei. Aceste substanţe naturale sunt responsabile cu repararea părului deteriorat şi protejarea firelor de păr de acţiunea nocivă a factorilor externi agresivi. Procedura poate fi aplicată ca parte a Metodei L.O.C. sau ca un tratament de îngrijire a părului individual. În principal, există multe variante de tratamente cu ulei pentru păr. Pentru a ilustra, uleiurile pot fi aplicate pe părul uscat sau umed, acestea pot fi utilizate ca ingrediente din compoziţia spray-urilor, balsamurilor, serurilor sau doar adăugate într-un vas plin cu apă.
Tratamentul de păr cu ulei aplicat pe părul uscatpărul umed începe prin şamponarea părului sau doar umezirea acestuia. Apoi, se aplică uleiul. Produsul trebuie lăsat să acţioneze timp de aproximativ 30 de minute, apoi părul trebuie acoperit cu o cască de duş. Ultimul pas se concentrează pe şamponarea cu atenţie a părului. Tehnica de pulverizare necesită preparea propriului produs cosmetic de îngrijire a părului, care, cu siguranţă, nu este deloc o sarcină dificilă. Este suficient să turnaţi următoarele ingrediente într-o sticlă echipată cu pulverizator: ulei de păr, un ingredient hidratant (i.e. acid hialuronic, aloe) şi proteine (uşor accesibile la farmacie). Metoda de pulverizare a serurilor depinde de combinarea în proporţie de 1:1:1 a uleiului, apei şi fie a balsamului preferat, fie a unei măşti de păr. Pentru a facilita aplicarea, lichidul trebuie turnat într-o sticlă echipată cu pulverizator. Metoda balsamului este o combinaţie a celor două tehnici de îngrijire a părului. La început, firele de păr trebuie acoperite cu un balsam fără silicon. Al doilea pas constă în aplicarea uleiului de păr. Acest tip de procedură poate fi aplicată fie pe părul uscat, fie pe părul umed. Ultimul pas al tratamentului de păr cu ulei constă în introducerea părului într-un vas plin cu apă, ulei şi ingrediente hidratante. Apoi, părul trebuie înfăşurat într-un prosop şi şamponat după aproximativ două ore, timp în care amestecul a fost lăsat să acţioneze. Aveţi deja propriul tratament preferat de îngrijire a părului cu ulei?