Ulei de Migdale
Uleiul de migdale este extras din nucile migdalului, denumite simplu migdale. Cel mai fin ulei este cel presat şi nerafinat – doar atunci îşi menţine toate proprietăţile de hrănire şi îngrijire. În plus, uleiul este caracterizat de culoarea galben deschis, un gust dulce şi o aromă aproape imperceptibilă. Acest produs natural poate fi utilizat pentru îngrijirea părului, tenului şi pielii corporale. Un alt aspect esenţial de menţionat, uleiul de migdale este, de asemenea, cunoscut sub formă uscată. De ce? Deoarece are o compoziţie similară structurii corpului uman. Din acest motiv, este uşor de aplicat, este absorbit rapid şi nu lasă un strat lipicios pe suprafaţa corpului. Merită subliniat faptul că uleiul de migdale poate fi utilizat în compoziţia preparatelor efectuate acasă. Cu aceasta în minte, putem realiza produse cosmetice special concepute pentru îngrijirea corpului, feţei sau părului. Este vital de reţinut că acest tip de cosmentice produse acasă trebuie utilizate în termen de patru-şase luni de la preparare. Aceasta este perioada exactă de timp în care puteţi aplica în siguranţă uleiul de migdale pe corp.
Cum acţionează uleiul de migdale când este aplicat pe păr? Graţie aplicării sistematice a uleiului de migdale, părul deteriorat şi uscat îşi va recăpăta starea de sănătate. În plus, părul cu tendinţă de rupere, precum şi căderea părului nu vor mai reprezenta probleme. Adiţional, această substanţă naturală poate hrăni, netezi şi oferi părului strălucire. De asemenea, previne despicarea vârfurilor. Cum se aplică uleiul de migdale? Pe scurt, produsul trebuie aplicat trecând palmele pe lungimea firelor de păr. După aproximativ o oră, uleiul trebuie îndepărtat, utilizând un şampon delicat. Acest tip de procedură poate fi reaplicată o dată pe săptămână. Se recomandă două sau trei sesiuni pe săptămână pentru părul foarte deteriorat.
Mai mult decât atât, uleiul de migdale este cunoscut pentru caracteristicile sale de protecţie. Produsul poate fi aplicat imediat după expunerea la soare, vizitarea piscinei sau în timpul iernii, în special atunci când nu ne acoperim capul. De asemenea, merită să acoperim vârfurile părului cu ulei de migdale, deoarece aceasta este partea părului care se deteriorează cel mai uşor. Pentru a conchide, uleiul de migdale va înveli fiecare fir de păr cu o barieră specială, protectivă. Această ‘barieră’ contracarează acţiunea radiaţiilor solare, clorinei, precum şi a altor impurităţi provenite din mediul extern.