Ulei de Avocado

Uleiul de Avocado este extras prin procedura de presare a bine cunoscutelor fructe verzi, cu seminţe mari în interior. Uleiul lichid are o nuanţă verzuie şi o consistenţă uniformă. Nu în mod surprinzptor, aroma uleiului este similară mirosului fructului de avocado. Trebuie subliniat faptul că depunerea sedimentelor pe  fundul recipeintului cu ulei de avocado este destul de tipică. În plus, este vital de reţinut că uleiul poate deveni cu uşurinţă solid. Prin urmare, se recomandă încălzirea acestuia înainte de aplicare sau stocarea corespunzătoare (la temperatura camerei). Fructele de avocado sunt utilizate, în principal, pentru gătit, ca ingredient în salate, ca pastă pentru sandvişuri sau adăugate în cocktailuri.

Fructele în sine sunt, de asemenea, utilizate în compoziţia produselor cosmetice, în principal pentru îngrijirea scalpului şi părului. Acestea conferă pielii un aspect catifelat, datorită caracteristicilor de hrănire. De asemenea, avocado face minuni atunci când este utilizat ca mască de păr. Dacă scalpul are tendinţa de a deveni deshidratat, iar părul cade în mod excesiv, atunci este timpul să aplicaţi ulei de avocado. Este suficient să masaţi uleiul la nivelul scalpului şi să-l frecaţi în păr. Apoi, părul trebuie acoperit cu o cască de duş şi învelit cu un prosop, pentru a genera căldură, astfel încât toate substanţele hrănitoare să poată pătrunde adânc în porii părului, rădăcinilor şi scalpului. Ultima etapă a tratamentului este îndepărtarea uleiului cu un şampon care nu conţine SLS.

Uleiul de Avocado este perfect pentru îngrijirea părului cu porozitate ridicată şi medie. Produsul este eficient, pătrunzând în interiorul firelor de păr şi oferindu-le strălucire şi fineţe. În plus, acesta furnizează un nivel corespunzător de hidratare, prevenind despicarea vârfurilorruperea şi căderea părului. Uleiul de Avocado întăreşte rădăcinile părului şi calmează scalpul iritat. Când este aplicat în timpul verii, acesta regenerează părul deteriorat (de exemplu, din cauza radiaţiilor solare) prin sigilarea cuticulelor de păr. În general, uleiul de Avocado ajută la combaterea eczemelor, psoriazisului, mătreţii şi a altor afecţiuni de piele.

În ceea ce priveşte îngrijirea părului, uleiul de avocado poate avea efecte aspra părului atât în interior, cât şi în exterior. Dacă este inclus în dieta zilnică, avocado poate îmbunătăţi în mod semnificativ aspectul pielii şi al părul.