Tratament de păr cu ulei

Tratamentul de păr cu ulei este o adevărată descoperire în domeniul îngrijirii părului. Aceasta oferă părului fineţehidratarehrănire şi strălucire. Cum să efectuăm corect această metodă şi care sunt tehnicile de aplicare ale uleiurilor?

Tratament de păr cu ulei – Păr uscat.
Tratamentul de păr cu ulei aplicat pe părul uscat este prima etapă a Metodei L.O.C. (balsam/ulei de păr – spălare păr – nbsp;balsam/ulei de păr). Această metodă depinde de distribuirea uleiului pe firele de păr. Putem începe cu aplicarea produsului cosmetic la nivelul urechii, pentru ca apoi să aplicăm în jos, spre vîrfuri. O doză suplimentară poate fi aplicată pe părţile deteriorate considerabil. Merită reţinut totuşi că nu se recomandă aplicarea unei cantităţi excesive de ulei. Când, într-un final, uleiul acoperă uniform toate firele de păr, se recomandă legarea părului pentru a evita pătarea articolelor de îmbrăcăminte. În plus, timpul alocat tratamentului depinde de doi factori. Acesta variază în funcţie de gradul de deteriorare a părului şi de viteza de absorbţie a substanţelor aplicate. La sfârşit, părul trebuie spălat cu un şampon delicat, de preferat un şampon care nu conţine SLS. Ultima etapă a Metodei L.O.C. constă în aplicarea unei cantităţi mici de ulei pe părul uscat natural.

Tratament de păr cu ulei – Păr umed.
Luaţi un vas şi umpleţi-l cu un litru de apă fiartă. Puteţi adăuga, de asemenea, câteva picături de produse hidratante. Acestea pot fi, de exemplu, extract de aloe, glicerină sau acid hialuronic cu concentraţie scăzută. Acum, adăugaţi un ulei de păr. Cantitatea acestuia poate varia în funcţie de lungimea, desimea şi condiţia părului. Dacă sunteţi începătoare în tratamentele de păr cu ulei, alegeţi uleiurile cele mai valoroase, cele presate la rece şi nerafinate. Introduceţi părul în amestec timp de aproximativ o jumătate de oră. Când tratamentul este finalizat, iar părul uscat în mod natural, acesta devine mai sănătos şi mai frumos. La sfârşit, spălaţi părul cu un şampon delicat şi aplicaţi o mască de păr care facilitează pieptănarea.

Tratament de păr cu ulei – Mască de păr şi ulei de păr.
Persoanele care nu au timp pentru aplicarea tratementelor de păr cu ulei pot încerca alte metode de îngrijire a părului. Este suficient să adăugăm câteva picături de ulei în masca de păr preferată şi să aplicăm amestecul pe păr. Aplicaţi începând cu părul de la nivelul urechii.

Tratament de păr cu ulei – Efecte.
În mod incontestabil, tratamentele de păr cu ulei reprezintă o metodă populară de îngrijire a părului. Acestea produc efecte foarte satisfăcătoare, cu condiţia ca uleiurile să fie aplicate în mod corespunzător. Doar o sesiune este suficientă pentru a hidrata şi întări părul în mod vizibil. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, se recomandă efectuarea tratamentelor de păr cu ulei cel puţin de două ori pe săptămână. Astfel, acest tip de tratament determină din nou suprapunerea cuticulelor de păr. Mai mult decât atât, tratamentele de păr cu ulei oferă protecţie împotriva radiaţiilor solare şi a factorilor nocivi din mediul extern. În plus, uleiurile pot întări scalpul, ceea ce, evident, are un impact direct asupra părului.