Ulei de Palmier

Uleiul de palmier este extras fie din pulpa, fie din seminţele palmierului African de ulei, cunoscut, de asemenea, ca grăsime macaw, una dintre speciile palmierului de ulei. La temperatura camerei, uleiul brut are o nuanţă galben-maro, totuşi, când este rafinat, acesta este solid, iar culoarea sa este albă sau galben deschis. Un aspect interesant este că uleiul de palmier este utilizat în producţia margarinelor, produselor cosmetice şi lubrifinaţilor

Care sunt caracteristicile acestui produs? Este uşor de observat că uleiul de palmier este perfect pentru hidratareahrănireauniformizarea şi neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult decât atât, acesta poate fi utilizat ca tonic şi ca produs de curăţare. În mod categoric, uleiul de palmier poate fi utilizat pentru tratamentele cu ulei ale părului, precum şi ca Metodă L.O.C. În principiu, uleiul de palmier va face minuni atunci când este combinat fie cu produse cosmetice disponibile în farmacii, fie în compoziţia produselor de îngrijire, preparate acasă.

Uleiul de palmier poate fi aplicat atât pe părul uscat, cât şi pe părul umed, înainte sau după şamponare. Cantitatea produsului aplicat depinde de tipul de porozitate a părului, de gradul de deteriorare a părului, de capacitatea de absorbţie a produsului cosmetic şi de rapiditatea cu care scalpul devine uleios. Dacă dorim să accelerăm acţiunea uleiului şi să obţinem rezultate mai bune în urma tratamentului, se recomandă purtarea unei căşti de duş şi învelirea părului într-un prosop. În acest mod, căldura generată va accelera pătrunderea în profunzime a substanţelor hrănitoare la nivelul rădăcinilor părului.

Cea mai bună idee este să aplicăm uleiul de palmier nu mai sus de nivelul urechii, aplicând în jos, până la vârfurile părului. Apoi, se recomandă legarea părului într-un coc, în creştetul capului şi lăsarea produsului cosmetic peste noapte. Dimineaţa, părul trebuie spălat cu un şampon care nu conţine SLS. Există totuşi un alt aspect foarte important de reţinut la utilizarea acestui ulei. Din păcate, uleiul de palmier poate păta îmbrăcămintea, lenjeria de pat şi pielea. Prin urmare, în timpul aplicării, se recomandă evitarea pielii faciale şi a gâtului. De asemenea, puteţi utiliza un prosop vechi şi un tricou uzat.

Uleiul de palmier este potrivit chiar şi pentru părul gras. Datorită aplicării regulate, părul devine mătăsosneted şi strălucitor. Aplicarea trebuie efectuată de două ori pe săptămână, până când părul devine vizibil mai puternic, iar efectele obţinute sunt cele căutate.