Ulei de Jojoba

Uleiul de Jojoba este extras din seminţele plantei perene cu acelaşi nume. Metoda de extacţie a uleiului depinde de procesul de presare la rece a seminţelor, fără a le rafina. În general, uleiul are o consistenţă lichidă, culoarea galbenă, o aromă de nuci delicată şi o consistenţă uniformă. Uleiul de Jojoba poate fi stocat fie la temperatura camerei (are consistenţă lichidă), fie în frigider (devine solid). Este important totuşi ca recipientul să fie bine sigilat. Un aspect interesant este că uleiul de Jojoba este comestibil, dar indigest.

Compoziţia uleiului de Jojoba este plină de  ceară şi acizi graşi nesaturaţi. Datorită acestor substanţe particulare, uleiul de Jojoba este deseori utilizat în cosmetice, unguente şi alte produse de îngrijire şi de vindecare. De asemenea, uleiul este utilizat ca un agent în compoziţia parfumurilor.

Mai mult decât atât, uleiul de Jojoba are o acţiune completă – este perfect pentru îngrijirea corpului, tenului şi, de asemenea, a părului. Compoziţia sa este similară sebumului produs de scap. Din acest motiv, acesta acţionează atât de eficient, hidratândîntărind şi hrănind scalpul. În plus, acest produs natural stimulează procesele de reînoire a celulelor pielii, ceea ce rezultă în accelerarea procesului de creştere a părului. De asemenea, datorită funcţionării germicide a uleiului de Jojoba, acesta ajută la combaterea mătreţii şi a altor afecţiuni ale scalpului. Dacă este aplicat pe păr, acesta oferă protecţie împotriva radiaţiilor solare, aerului fierbinte şi îngheţului. În timpul unui tratament regulat şi de lungă durată, uleiul de Jojoba întăreşte părul, previne ruperea şi redă strălucirea naturală a firelor de păr. Când este masat la nivelul scalpului, acesta pătrunde adânc în rădăcinile  părului şi îmbunătăţeşte condiţia foliculilor părului. Poate fi aplicat direct pe păr sau amestecat cu măştile, balsamurile sau şampoanele de păr. Uleiul de Jojoba facilitează pieptănarea părului încurcat din cauza spălării. Merită menţionat faptul că produsul poate supraîncărca firele de păr. Din acest motiv, se recomandă spălarea uleiului utilizând un şampon fără SLS. În ultimul rând, uleiul de Jojoba poate fi combinat cu alte uleiuri pentru a îmbunătăţi atât starea părului, cât şi a scalpului.